• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie
Doe mee met de Cash Quiz Spaarchallenge!
Wil je samen sparen met je klas? En ben je klaar om de challenge aan te gaan met klassen door heel Nederland?! Doe dan mee met de Cash Quiz Spaarchallenge en maak kans op een mooie prijs voor de hele klas! Lees eerst Hoe werkt het? En weet je alles? Start dan je Spaarchallenge.
Hoe werkt het? Start je Spaarchallenge
In totaal
37
challenges geregistreerd!
Hoe werkt het?

Stap 1

Bedenk samen jullie spaardoel

Hebben jullie meerdere spaardoelen? Ga dan stemmen. Het spaardoel met de meeste stemmen, is het spaardoel waar jullie als eerste mee aan de slag gaan.

Stap 2

Reken uit hoeveel geld jullie nodig hebben

Schrijf alle materialen en artikelen op die er nodig zijn voor je spaardoel. Zoek uit wat alles kost zodat jullie precies weten hoeveel geld in totaal nodig is.
Hoe kun je geld verdienen?
  • Flessen inleveren
  • Klusjes doen bij buurtbewoners
  • Zelfgebakken taart verkopen aan ouders
  • Sportdag organiseren
  • Kunst maken, uitlenen of verkopen
  • Een markt of voorstelling organiseren

Stap 3

Bedenk hoe jullie aan geld kunnen komen

Maak groepjes en bedenk in 10 minuten tijd zoveel mogelijk ideeën hoe jullie aan geld kunnen komen. Ga vervolgens bij elkaar zitten en kijk welke ideeën er zijn. Kijk welke ideeën ook echt uitgevoerd kunnen worden.

Stap 4

Tijd voor actie!

Hoogste tijd om aan de slag te gaan. Maak samen goede afspraken. Wie houdt de geldadministratie bij? Wie maakt reclame? Verdeel alle klusjes zo eerlijk mogelijk! En: zorg dat je je Spaarchallenge registreert op bankvoordeklas.nl (met de knop Start je Spaarchallenge). Dan kun je online bijhouden hoeveel geld je spaart, en hoe ver je bent.

Stap 5: klaar!

Resultaat

Tel het geld dat jullie hebben verdiend en reken uit of het voldoende is voor het spaardoel. Hebben jullie het gehaald? Gefeliciteerd! Misschien zijn jullie ook de winnaars van de landelijke Spaarchallenge. Hebben jullie het spaardoel niet gehaald? Geef niet op! Bedenk of je het plan tóch kunt realiseren. Kijk op www.bankvoordeklas.nl of andere scholen een goed idee hebben dat jullie ook nog kunnen proberen.
Een initiatief van
© Copyright 2018, Nederlandse Vereniging van Banken