Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Een gastles geven of aanvragen? Meld je aan als gastdocent of school!

Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
Bank voor de klas i.s.m. Codename Future

Ik en geld

  • Thuis en in de klas
  • 4 modules van circa 40 minuten
  • Voortgezet onderwijs

Wil je met jouw klas werk maken van financiële educatie? En graag werken met kant-en-klare lessen over geld, die jongeren écht aanzetten en laten meedenken? Vraag de vernieuwde lessenserie Ik & geld van Codename Future en De Nederlandse Vereniging van Banken aan!

Onze modules over financiële educatie voor het voortgezet onderwijs zitten in een nieuw jasje. Welke inkomsten hebben jongeren? Hoe krijg je een overzicht van je uitgaven? Wat is rood staan? En, welke invloed heeft reclame eigenlijk op je uitgaven?

Dát leren je leerlingen tijdens de lessen van Ik & geld, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De actuele thema’s maken onderdeel uit van onze burgerschapsmethode SKILL your future, te vinden in ons platform codename.online.

De modules

De lessenserie Ik & geld bestaat uit vier modules die los van elkaar ingezet kunnen worden. Om hiermee kennis te maken hebben we digibord-only versies ontwikkeld. Makkelijk in te zetten tijdens de Week van het geld! Er zijn vier modules:

  • #Jouw inkomsten
  • #Jouw uitgaven
  • #Bankzaken
  • #Reclame en verleidingen

In deze lessenserie is de digibordles het hart van de module, zodat je als docent door middel van filmpjes, stellingen en quizzen gemakkelijk het gesprek in de klas aangaat.

‘De onderwerpen sluiten aan bij de jongeren, het is herkenbaar, dus leuk. Ze kunnen erover meepraten!’

- docent Baanderheerencollege

Aanvragen?

Vraag Ik & geld aan via onderstaande button

Aanvragen