Registreer nu je gastles op het basisonderwijs en mbo.

Meer info

Ben jij een gastdocent?

Meld je dan via deze link
Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken

Hoe word ik gastdocent?

basisonderwijsmbo

Je kunt op twee manieren gastdocent worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de school van je zoon of dochter, maar ook als je geen schoolgaand(e) kind(eren) hebt kun je een gastles geven.

Als je zelf een school hebt waar je een gastles wilt geven

Bijvoorbeeld de school van je kind(eren) of bij jou in de buurt. Dan is het belangrijk dat je zelf eerst contact opneemt met die school, de gastles bespreekt en je vervolgens aanmeldt als gastdocent bij bankvoordeklas.nl.

  • Stap 1: Maak een afspraak met de school/leerkracht voor een voorbereidingsgesprek.
  • Stap 2: Stuur de leerkracht deze link met informatie over hoe een gastles Bank voor de klas werkt. Of laat deze flyer achter in de klas. Erg handig!
  • Stap 3: Het voorbereidingsgesprek. Hierin informeer jij de leerkracht over de inhoud van de gastles (met behulp van de informatie die je via een link naar de leerkracht hebt gemaild). Ook maak je afspraken met de school. Deze checklist is een handig hulpmiddel.
  • Stap 4: Meld je aan als gastdocent op bankvoordeklas.nl. Dan sturen wij jou op tijd alle informatie toe (zoals tips voor de voorbereiding van de gastles). Ook infomeren we de leerkracht over het voorbereiden van de gastles.

Tip: De school/leerkracht hoeft zelf niets te doen, hij/zij ontvangt alle informatie per mail en kan de informatie ook inzien in hun persoonlijke 'Mijn bank voor de klas' omgeving.

Als je nog geen school hebt

Wanneer je nog geen school hebt kun je kiezen uit een lijst van scholen die op zoek zijn naar een gastdocent. Deze lijst wordt continu aangevuld. Staat er geen school in de regio bij? Probeer het dan over een aantal weken nog eens.

  • Stap 1: Meld je aan als gastdocent op bankvoordeklas.nl. Daar kun je aangeven dat je nog geen school hebt. Je kunt dan een keuze maken uit scholen die zich hebben opgegeven voor een gastles. Er volgt dan een match. Dan sturen wij jou op tijd alle informatie toe (zoals tips voor de voorbereiding van de gastles).
  • Stap 2:  Maak een afspraak met de school/leerkracht voor een voorbereidingsgesprek.
  • Stap 3: Stuur de leerkracht deze link met informatie over hoe een gastles Bank voor de klas werkt. Erg handig!
  • Stap 4: Het voorbereidingsgesprek. Hierin informeer jij de leerkracht over de inhoud van de gastles (met behulp van de informatie die je via een link naar de leerkracht hebt gemaild). Ook maak je afspraken met de school. Deze checklist is een handig hulpmiddel.
Meld je aan!

Basisonderwijs of mbo?

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om zowel op een basisschool als op het mbo een gastles te geven. Dit kun je duidelijk tijdens het registratieproces aangeven.