• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie

FAQ

Persoonlijke code

 • In de bevestigingsmail staat je persoonlijke code. De code staat onder de tekst ‘praktische informatie’
 • Gebruik je persoonlijke code (in combinatie met je email adres) om je gastlessen te kunnen inzien, je aangevraagde pakketten te kunnen volgen en om toegang te krijgen tot de cashquiz (deze link wordt z.s.m toegevoegd)
 • De scores worden na afloop van de gastles automatisch opgeslagen
 • Persoonlijke code vergeten? Geen probleem: je kunt je gastles gewoon geven maar je gegevens en de gegevens van de school dien je ter plaatse in te vullen.

Wanneer komt de Cash Quiz 2019 online?

Op 24 maart 2019. Maar ben jij gastdocent? Dan krijg je op 18 maart een mailtje met een tijdelijke link om de Cash Quiz 2019 te kunnen bekijken. Ook staat in de mail informatie ter voorbereiding op je gastles.

Wanneer wordt mijn Cash Quiz pakket verzonden?

De Cash Quiz pakketten worden elke twee weken verzonden (op 7 februari, 21 februari en 7 maart). Wanneer jouw verzending is, hangt af van het moment waarop je je gastles registreert. Geef je meer gastlessen die je apart hebt geregistreerd? Dan kan het zijn dat je pakketten niet tegelijk worden geleverd. Wanneer er een Track&Trace code bekend is, kun je deze terug vinden in 'Mijn Bank voor de klas'.

Wat kan ik als gastdocent doen in de persoonlijke portal Mijn Bank voor de klas?

 • Je geregistreerde gastlessen bekijken
 • Zien op welk adres je Cash Quiz pakket wordt afgeleverd.
 • De verzending van je Cash Quiz pakket(ten) volgen, klik op Track levering online
 • Een vraag stellen aan support, bijvoorbeeld om je gastles te verwijderen. Of om gegevens te veranderen. Klik op Support

Wanneer wordt mijn Cash Quiz-pakket geleverd?

Via je persoonlijke pagina Mijn Bank voor de klas zie je wanneer je pakket(ten) worden afgeleverd op het door jou opgegeven adres. Voor elke geregistreerde gastles ontvang je 1 pakket. Heb je vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe gaat Bank voor de klas om met persoonsgegevens?

Bank voor de klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In het Privacy Statement geeft de NVB heldere en transparante informatie geven over de omgang met persoonsgegevens. De wijze waarop Bank voor de klas omgaat met persoonsgegevens, is hetzelfde als de wijze waarop de NVB als organisatie omgaat met persoonsgegevens. U leest daar mee over in het privacy statement van de NVB, zie nvb.nl/privacy

Welke klas wint landelijk de Cash Quiz?

De Cash Quiz speel je in de klas: een team is de winnaar. Maar de klas als geheel kan meedingen naar de landelijke Cash Quiz prijs. Dat werkt zo: aan het einde kan de gastdocent het resultaat (puntenaantal) van de Cash Quiz registreren. Team Bank voor de klas kijkt in april welke geregistreerde Cash Quiz het meeste aantal punten heeft gescoord. Die klas wint een prijs voor de hele school (een educatieve aanschaf of uitje, in overleg met Bank voor de klas). Team Bank voor de klas neemt in april contact op met de winnende klas!

Wat zit er in het Cash Quiz pakket?

 • 1 welkomstbrief voor jou als gastdocent.
 • 1 flyer over de Spaarchallenge: deze geef je jij aan het einde van je gastles aan de leerkracht.
 • 1 handleiding: daarin staat hoe het spel werkt en hoe je je kunt voorbereiden.
 • 1 vragenboekje: met daarin alle vragen, voor zowel groep 6, 7 als 8 en de extra vragen die je kunt stellen bij gelijkspel.
 • 8 antwoordbordjes: daar schrijft elk team hun antwoord op.
 • 8 stiften: daarmee kunnen de teams hun antwoord op et antwoordbordje schrijven
 • 8 zwarte wissertjes: daarmee kunnen de teams hun antwoorden verwijderen van hun antwoordbordje.
 • 5 gummen in de vorm van een bankbiljet: de prijs voor de kinderen van het winnende team.
 • 1 groot spaarblik: dit kunnen de kinderen gebruiken voor het spaargeld van hun Spaarchallenge (na jouw gastles)
 • 35 kleine spaarblikjes: deze deel jij als gastdocent uit na afloop van je gastles aan alle kinderen.

Wanneer vindt de Week van het geld plaats?

De Week van het geld 2019 is van 25 tot en met 29 maart.

Hoe gaat het aanmelden van een gastles?


 1. Heb je al een afspraak met een school gemaakt om een gastles te geven? Dan kies je in ons registratiesysteem voor 'Ik heb zelf een school'. Heb je nog geen school? Dan kies je 'Ik zoek nog een school'. Je ziet dan een lijst met scholen die nog een gastdocent zoeken.
 2. Heb je een (of meer) groep(en) gekozen? Dan ontvang je per groep je 1 lespakket Cash Quiz met daarin 35 gadgets (spaarblikjes). Heeft je klas meer dan 35 leerlingen, dan kun je extra gadgets opvragen bij je bankcoördinator.
 3. Uiterlijk een week voor je gastles ontvang je dit lesmateriaal op het door jou opgegeven adres. Het lespakket is niet zwaarder dan 2 kilo en de doos heeft een handvat, zodat je het makkelijk mee kunt nemen.
 4. Na je aanmelding ontvangen de school en jijzelf (en eventueel je collega met wie je de les geeft) een mail dat jij daar een gastles gaat geven. Het tijdstip van de gastles moet je zelf met de school afstemmen.

Waarom organiseert de NVB Bank voor de klas?

Het wordt steeds belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Daarom hebben de Nederlandse banken het programma Bank voor de klas ontwikkeld.

Wie organiseert Bank voor de klas?

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) organiseert Bank voor de klas namens de Nederlandse banken. Verschillende banken en organisaties verzorgen de gastlessen. Kijk voor het overzicht op de partnerpagina.

Wat is Bank voor de klas?

In het kader van financiële educatie organiseren de Nederlandse banken tijdens de Week van het geld een gastlesprogramma voor het basisonderwijs: Bank voor de klas. Enthousiaste bankmedewerkers geven gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6 tot en met 8. Tijdens de gastles leren zij van alles over verstandig omgaan met geld.

Een initiatief van
© Copyright 2018, Nederlandse Vereniging van Banken