Registreer nu je gastles op het basisonderwijs en mbo.

Meer info

Ben jij een gastdocent?

Meld je dan via deze link
Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken

Alles wat je moet weten over een gastles op het MBO

Informatie voor gastdocenten Bank voor de klas

Waarom gastlessen financiële educatie in het mbo?

Bank voor de klas start in 2023 ook met gastlessen in het mbo. Want studenten op het mbo zitten in een belangrijke levensfase. Zij krijgen te maken met financiële verantwoordelijkheden, zoals het afsluiten van een zorgverzekering, studielening en hun eerste baan. Ze worden 18 en geacht financieel zelfstandig te zijn. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 28% van de mbo studenten schulden of betalingsachterstanden heeft. En niet iedereen weet zelf de weg te vinden naar financiële hulp. Reden genoeg om in de klas aan de slag te gaan met financiële vaardigheden en met studenten het gesprek aan te gaan over geldzaken.

Een gastles Bank voor de klas

Een bankmedewerker komt als gastdocent in de klas en geeft een gastles van circa 60 a 90 minuten. De gastles gebeurt met een educatieve online quiz, gemaakt door Bank voor de klas speciaal voor het mbo. De gastdocent is de ‘quiz master’ die met de studenten de vragen langsloopt en de discussie uitlokt en begeleidt over de financiёle thema’s die ter sprake komen. De studenten gebruiken hun telefoon of ipad om de antwoorden te geven. Jij als docent kunt je studenten voorbereiden op de gastles. Dat kan met de lesbrief ken je bankzaken van Bank voor de klas. Op 20 maart komt deze lesbrief beschikbaar op bankvoordeklas.nl

Wanneer worden de mbo-gastlessen gegeven?

De gastlessen worden gegeven vanaf de Week van het geld (27- 31 maart 2023) tot en met 16 juni 2023.

Hoe werkt het geven en aanvragen van een mbo-gastles?

Wil je een gastles aanvragen als mbo-docent? Ga naar de aameldpagina en vraag een gastles aan voor jouw studenten. Een gastdocent (bankmedewerker) die nog een school zoekt, kan jouw school selecteren, zodat de gastdocent contact met je kan opnemen. Samen maken jullie afspraken over datum en tijdstip van de gastles.

Wil je als bankmedewerker een mbo-gastles geven?

Ga dan naar mijn.bankvoordeklas.nl en meld je aan als gastdocent. Je kunt meedoen als je al een afspraak met een mbo-school hebt. Maar je kunt je ook registeren als je nog geen school hebt. Je kunt dan kiezen uit een lijst scholen die een gastdocent zoeken.

Intake formulier voor Mbo

Voor het geven van een goede gastles is het belangrijk dat je weet wat er leeft in de klas waar je de les gaat geven. Neem contact op met de docent om een datum en tijdstip af te spreken en neem samen dit intakeformulier door.

Intakeformulier gastles MBO (pdf)