Wat is geld?

Het wordt steeds belangrijker dat een kind al op jonge leeftijd verstandig leert omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Maar financiële educatie heeft op dit moment geen vaste plek in het onderwijs. De kans is groot dat jouw kind de stof op school alleen als onderdeel van andere vakken krijgt.

Om leerlingen en basisscholen te helpen, hebben de Nederlandse banken het programma Bank voor de klas ontwikkeld. In de Week van het geld geven duizenden bankmedewerkers met veel plezier gastlessen op basisscholen in heel Nederland. Zij gebruiken daarbij het educatieve spel Cash Quiz.

De Week van het geld 2017 is van 27 tot en met 31 maart.

CASH QUIZ MIJDRECHT MG 7391

Financiële educatie kan een waardevolle aanvulling zijn op het bestaande lespakket in het basisonderwijs. Uit onderzoek van budgetorganisatie Nibud blijkt dat de financiële kennis van leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs onvoldoende is. Leerlingen maken vooral veel fouten in vragen over financiële kennis en over verantwoord geld uitgeven.

Met het programma Bank voor de klas willen banken het belang van financiële educatie onder de aandacht brengen en kinderen leren hoe zij beter kunnen omgaan met geld. Natuurlijk speel je als ouder ook een belangrijke rol bij de financiële opvoeding.

Meer informatie