We zijn gestart met de gastlessen!

Speel de Cash Quiz!
Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken
Codename Future i.s.m. Nederlandse Vereniging van Banken

Lesbrief Ken je bankzaken

  • In de klas
  • 45 minuten
  • MBO

Nederlandse jongeren hebben steeds meer geld te besteden en komen eerder in aanraking met geld. Tegenwoordig zijn er ook meer jongeren met schulden, het is dus van belang om jongeren voor te bereiden op deze financiële verantwoordelijkheid.

Wat is Ken je bankzaken?

Het is oh zo belangrijk dat jongeren zich bewust worden van hun geld- en bankzaken. Welke diensten verleent een bank? Welke betaalmogelijkheden zijn er? Hoe zorg je dat je veilig met geld omgaat? En hoe ga je om met de stijgende prijzen? Lukt het nog wel om te sparen? Dát en meer bespreek je tijdens het doen van de lesbrief Ken je bankzaken.

Lesdoelen lesbrief Ken je bankzaken:

  • De student kan uitleggen wat een bank is en doet.
  • De student kan verschillende manieren van betalen en de voordelen, nadelen en risico’s hiervan benoemen.
  • De student bespreekt bespaartips.

Aan de slag met de lesbrief 'Ken je bankzaken'

Ken je bankzaken bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de studenten. Studenten reageren op stellingen en maken opdrachten en gaan hierover met elkaar in gesprek.

Benodigdheden

Tip!

Wil je na deze les nóg meer financiële educatie? Goed nieuws! We geven 10 gastlessen weg. Een interactieve les met een gastdocent uit het werkveld. Iets voor jou? Meld je dan aan en wie weet heb jij binnenkort een gastdocent in jouw les!

Aanmelden