Menu Sluiten
Menu Gastdocenten Sluiten
Menu Scholen
Menu Leerlingen Sluiten
Menu Over Bank voor de klas Sluiten
Menu Lesmateriaal Sluiten

FAQ

Gaat Bank voor de klas door tijdens de Week van het geld 2021?

Ja! De gastlessen Bank voor de klas in de Week van het geld gaan dóór. Maar wel anders dan anders. Niet de gastdocent, maar de leerkracht speelt de Cash Quiz met de klas. Met de bankmedewerker in een superleuke online gastrol, aan het begin van de Cash Quiz. Ook worden de lessen niet alleen tijdens de Week van het geld gegeven, maar ook daarna.

Waarom wordt Bank voor de klas aangepast dit jaar?

Vanwege corona en de impact van de maatregelen op het onderwijs, leerkrachten en kinderen, hebben deelnemende banken besloten om deze editie van Bank voor de klas aan te passen. Ook is besloten dat het vanwege corona niet veilig en verantwoord is als bankmedewerkers dit voorjaar de klassen ingaan voor een gastles.

Wat is de Sing-a-song-challenge en vanaf wanneer meedoen?

Vanaf maandag 22 maart 2021 kunnen kinderen die een gastles hebben gehad, meedoen met de online Sing-a-song-challenge. Ze maken dan een filmpje waarin ze het liedje ‘Spaarplan’ van Yes-R zingen en kunnen dat filmpje insturen naar Bank voor de klas. Ze maken kans op een meet & greet met Yes-R en een gastles met hem. Vanaf 22 maart staat op bankvoordeklas.nl een pagina met onder andere de voorwaarden en de karaokeversie van ‘Spaarplan’. Het filmpje insturen voor de challenge kan vanaf 22 maart tot en met 11 juni 2021.

Wat is Bank voor de klas?

In het kader van financiële educatie organiseren de Nederlandse banken een gastlesprogramma voor het basisonderwijs: Bank voor de klas. Enthousiaste bankmedewerkers geven gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6 tot en met 8. Tijdens de gastles leren zij van alles over verstandig omgaan met geld.

Waarom organiseert de NVB Bank voor de klas?

Het wordt steeds belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Daarom hebben de Nederlandse banken het programma Bank voor de klas ontwikkeld.

Wanneer vindt de Week van het geld 2021 plaats?

De Week van het geld 2021 is van 22 tot en met 26 maart 2021.

Hoe gaat Bank voor de klas om met persoonsgegevens?

Bank voor de klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In het Privacy Statement geeft de NVB heldere en transparante informatie geven over de omgang met persoonsgegevens. De wijze waarop Bank voor de klas omgaat met persoonsgegevens, is hetzelfde als de wijze waarop de NVB als organisatie omgaat met persoonsgegevens. U leest daar mee over in het privacy statement van de NVB, zie nvb.nl/privacy