Menu Sluiten
Menu Gastdocenten Sluiten
Menu Scholen
Menu Leerlingen Sluiten
Menu Over Bank voor de klas Sluiten
Menu Lesmateriaal Sluiten

FAQ

Wat is Bank voor de klas?

In het kader van financiële educatie organiseren de Nederlandse banken een gastlesprogramma voor het basisonderwijs: Bank voor de klas. Enthousiaste bankmedewerkers geven gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6, 7 en 8. Tijdens de gastles leren zij met de Cash Quiz van alles over verstandig omgaan met geld.

Wanneer is de Week van het geld 2022?

Van 28 maart tot en met 1 april 2022.

Waarom organiseert de NVB Bank voor de klas?

Het wordt steeds belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Daarom hebben de Nederlandse banken het programma Bank voor de klas ontwikkeld.

Hoe gaat Bank voor de klas om met persoonsgegevens?

Bank voor de klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. De NVB hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In het privacy statement geeft de NVB heldere en transparante informatie over de omgang met persoonsgegevens. De wijze waarop Bank voor de klas omgaat met persoonsgegevens, is dezelfde als de wijze waarop de NVB als organisatie omgaat met persoonsgegevens. U leest daar mee over in het privacy statement van de NVB, zie nvb.nl/privacy