• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie

Feest voor topspaarders in Almere!

Op 26 juni was het feest in Almere! Want de winnende klas van basisschool De Driemaster won de Spaarchallenge Almere. De klas mocht een kijkje nemen bij de Rabobank, waar deze spaartoppers hun prijs mochten ophalen! Een dagje Efteling voor de hele klas – wie wil dat nou niet?


De kinderen werden feestelijk ontvangen door Dick van Schalkwijk van Rabobank Almere. Van Rabobank kregen de kids een powerbank cadeau. Ook de Almeerse wethouder Jerzy Soetekouw (foto) was van de partij, want deze wethouder vindt sparen heel belangrijk: goed met geld leren omgaan is immers heel je leven belangrijk om te kunnen. Daarom stelde de gemeente een extra prijs ter beschikking voor Almeerse basisscholen die meededen aan de Spaarchallenge van Bank voor de klas.

De Spaarchallenge heeft voordelen voor kinderen én leerkrachten. Kinderen leren niet alleen dat sparen lóónt: als je iets groots wilt kopen, moet je geld op zij zetten. Ze leren ook spelenderwijs om samen te werken om een gezamenlijk doel te bereiken. Ze leren keuzes maken en de waarde van geld kennen.

Een initiatief van
© Copyright 2020, Nederlandse Vereniging van Banken