• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie

Geef je klas op voor de Spaarchallenge!

Kinderen die sparen, kunnen later beter omgaan met geld. De online Spaarchallenge laat zien dat sparen heel leuk en makkelijk is! Want je spaart met je klas. In Almere startten veel klassen deze week met hun Spaarchallenge.


Op 9 en 10 januari nam de gemeente Almere een bijzonder initiatief: hun Mister Cash bezocht Almeerse basisscholen om te vertellen over de Spaarchallenge van Bank voor de klas.
Juf Susan Benning van De Driemaster ging met Mister Cash in gesprek en schreef de school direct in! Tijdens de Week van het geld in maart wordt niet alleen de landelijke winnaar van de Spaarchallenge bekend, maar ook de Almeerse winnaar. De gemeente Almere stelt namelijk een extra prijs voor een Almeerse basisschool ter beschikking.

De Spaarchallenge heeft voordelen voor kinderen én leerkrachten. Kinderen leren niet alleen dat sparen lóónt: als je iets groots wilt kopen, moet je geld op zij zetten. Ze leren ook spelenderwijs om samen te werken om een gezamenlijk doel te bereiken. Ze leren keuzes maken en de waarde van geld kennen.

Meedoen met de Spaarchallenge?

 

Meer:

Een initiatief van
© Copyright 2020, Nederlandse Vereniging van Banken