• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie

Banken en gemeente Almere samen voor financiële educatie

Gisteren – op de Dag van de Armoede – gaven Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Almeerse wethouder Jerzy Soetekouw samen een gastles Bank voor de klas. Want financiële educatie staat hoog op de agenda van de gemeente Almere ter bestrijding van armoede en het voorkomen van schulden.

Scholen kunnen wel wat hulp gebruiken als het gaat om het inpassen van financiële educatie in het lesprogramma. Voor het schooljaar 2018 – 2019 zet Almere daarom in op samenwerking met maatschappelijke organisaties en bedrijven, waaronder banken. Bank voor de klas is het gastlessenprogramma van de gezamenlijke banken voor basisscholen. Het wordt jaarlijks aangeboden tijdens de Week van het geld in maart.


Gezamenlijke ambitie

De gezamenlijke ambitie van banken in Almere en de gemeente is om in die week ruim 100 gastlessen te geven aan basisschoolleerlingen.
 


Gisteren werd die intentie onderstreept, met een mooie gastles Bank voor de klas, gegeven door WMO-wethouder Jerzy Soetekouw en Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).


De les werd gegeven aan een kleine groep kinderen, in het Almeerse activiteitencentrum Stedenpunt.

 

 

Kick off Spaarchallenge

De gastles was ook de kick off van de Cash Quiz Spaarchallenge, onderdeel van Bank voor de klas. Met de Spaarchallenge – via een leuke online tool op bankvoordeklas.nl – spaart een klas samen voor een gezamenlijk spaardoel.

De landelijke winnaar van de Spaarchallenge wordt bekendgemaakt tijdens de Week van het geld 2019. De gemeente Almere looft bovendien een extra prijs uit voor het beste Almeerse spaarproject.

Een initiatief van
© Copyright 2020, Nederlandse Vereniging van Banken