• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie

Nieuws

09 juli 2019

Feest voor topspaarders in Almere!

Op 26 juni was het feest in Almere! Want de winnende klas van basisschool De Driemaster won de Spaarchallenge Almere. De klas mocht een kijkje nemen bij de Rabobank, waar deze spaartoppers hun prijs mochten ophalen! Een dagje Efteling voor de hele klas – wie wil dat nou niet?

01 juli 2019

Groep 8A OBS Prins Willem Alexander Beusichem winnaars Spaarchallenge 2019 Bank voor de klas!

Superspaarders, dat zijn het! Groep 8A van OBS Prins Willem Alexander uit Beusichem spaarde met hun Spaarchallenge van Bank voor de klas ruim € 500,- bij elkaar. Voor een CITO FINITO, een feestje in de klas. Gefeliciteerd met deze topprestatie! Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, reikte maandagmiddag 1 juli de prijs feestelijk uit.

07 juni 2019

Groep 4,5,6 De Wierde wint Cash Quiz 2019!

De Cash Quiz 2019 van Bank voor de klas was supergoed gemaakt dit jaar! Maar er was maar een echte winnaar: groep 4,5,6 van basisschool De Wierde in Adorp. Gefeliciteerd!

21 maart 2019

Eindstand: ruim 4000 gastlessen Bank voor de klas

Er gaan de komende Week van het geld (25-29 maart) weer duizenden bankmedewerkers de klas in. Want de eindstand van het aantal gastlessen Bank voor de klas is een prachtige 4003!

22 februari 2019

Tips van Juf Marjolein

Vorig jaar won groep 6 van basisschool de Bongerd uit Odijk de allereerste Spaarchallenge. Juf Marjolein heeft een paar superhandige tips!

11 januari 2019

Geef je klas op voor de Spaarchallenge!

Kinderen die sparen, kunnen later beter omgaan met geld. De online Spaarchallenge laat zien dat sparen heel leuk en makkelijk is! Want je spaart met je klas. In Almere startten veel klassen deze week met hun Spaarchallenge.

18 oktober 2018

Banken en gemeente Almere samen voor financiële educatie

Gisteren – op de Dag van de Armoede – gaven Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Almeerse wethouder Jerzy Soetekouw samen een gastles Bank voor de klas. Want financiële educatie staat hoog op de agenda van de gemeente Almere ter bestrijding van armoede en het voorkomen van schulden.

13 juli 2018

Basisschool De Terp uit Weesp wint Cash Quiz 2018!

Wat is er nou leuker dan een gastles Bank voor de klas? De landelijke winnaar worden van de Cash Quiz van Bank voor de Klas! Groep De Zessers van Basisschool De Terp in Weesp, van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

06 juni 2018

Cash Quiz & Spaarchallenge 2018: en de winnaars zijn…

Wie komen er als winnaars uit de bus van de Cash Quiz en de Spaarchallenge van Bank voor de klas? Winnaar van de Cash Quiz 2018 is groep ‘De Zessers’ van basisschool De Terp in Weesp. En groep 6 van basisschool de Bongerd uit Odijk won de allereerste Spaarchallenge. Gefeliciteerd toppers!

10 april 2018

Mooie Spaarchallenges!

Een spetterend eindfeest, een barbecue met de hele klas of zwemmen tijdens schoolkamp. Inmiddels sparen 38 scholen volop voor hun eigen spaardoel, via een Spaarchallenge op bankvoordeklas.nl.

16 maart 2018

Kijk mee met Bradley Braafhart!

Onze eigen Cash Quiz YouTuber Bradley Braafhart was bij de spetterende opening van de Week van het Geld 2018. En natuurlijk reed Bradley mee in de bus met de bankbestuurders, op weg naar hun gastles op basisschool De Fontein in Den Haag. Bekijk hier Bradley’s vlogverslag.

14 maart 2018

Engelse editie Cash quiz

Je kunt de Cash Quiz nu ook 'in het Engels' spelen. De filmpjes van de Cash Quiz zijn nu namelijk voorzien van Engelse ondertitels.

13 maart 2018

Samen voor de klas!

Mooie dag gisteren: na de opening van de Week van het geld waren er op Haagse basisschool De Fontein gezamenlijke gastlessen door bestuurders van banken die meedoen aan Bank voor de klas. De meesten gaven de gastles niet alleen, maar in duo’s.

13 maart 2018

Feestelijke aftrap Bank voor de klas 2018

Maandag 12 maart was het zo ver: de feestelijke opening van de Week van het geld 2018, en daarmee de aftrap van ruim 4000 gastlessen Bank voor de klas, gegeven door duizenden enthousiaste bankmedewerkers op basisscholen door heel Nederland. Het bereik: zo’n 100.000 kinderen die leren over omgaan met geld.

26 februari 2018

Doe mee aan onderzoek Bank voor de klas

Nog een paar weken en dan start de Week van het geld. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is erg benieuwd naar waardering en effecten van de gastlessen. 

09 februari 2018

Cash Quiz 2018 gearriveerd!

Deze week ontvingen veel gastdocenten de nieuwe Cash Quiz 2018. Dit jaar vormgegeven als kluis. Met in die kluis niet alleen de benodigdheden voor het spelen van de quiz. Maar ook spaarpotjes in de vorm van leuke minikluisjes – als cadeautje voor de kinderen in de klas.

30 januari 2018

Welkom Handelsbanken en LeasePlanBank!

Goed nieuws! Dit jaar doen twee banken voor het eerst mee aan Bank voor de klas. Het zijn Handelsbanken en LeasePlanBank.

14 december 2017

Winnaars Cash Quiz 2017

En de winnaars van de landelijke Cash Quiz-prijs van € 500 zijn...

14 december 2017

Kidsreporters volgen bankdirecteur tijdens gastles

Twee kidsreporters volgenden bankdirecteur Milo en maakten daarvan dit filmpje.

11 december 2017

Week van het Geld: maakt geld kinderen gelukkig?

Ieder jaar organiseert het platform Wijzer in Geldzaken de Week van het Geld, een initiatief om kinderen op het primair onderwijs te leren omgaan met geld. Tijdens de week, die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden, zijn er verschillende initiatieven om het financieel bewustzijn onder basisschool leerlingen te verhogen.

Een initiatief van
© Copyright 2018, Nederlandse Vereniging van Banken