• Week van het geld - 23 t/m 27 maart 2020 - 10e editie

Banken werken samen

Bank voor de klas is een samenwerking tussen 17 Nederlandse banken. Doel van deze samenwerking is om kinderen financieel bewust te maken. Want financieel bewustzijn op jonge leeftijd, is de basis van financiële zelfredzaamheid later.

Bank voor de klas van de Nederlandse Vereniging van Banken

Financiële educatie heeft nu nog geen vaste plek in het onderwijs. Daardoor krijgen leerlingen de stof alleen bij andere vakken, zoals rekenen. Maar hoe ‘kweek’ je financieel bewustzijn? Daarvoor is Bank voor de klas gemaakt: een programma voor financiële educatie, ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Dankzij duizenden enthousiaste gastdocenten!

Met Bank voor de klas geven duizenden enthousiaste bankmedewerkers gastlessen. Op basisscholen in heel Nederland, tijdens de Week van het geld. Deze gastdocenten gebruiken daarbij de Cash Quiz van Bank voor de klas. Dat is een spannend spel over (leren) omgaan met geld. Net als vorig jaar hoort bij de Cash Quiz de leerzame online Spaarchallenge, die de leerkracht samen met de klas kan doen. Samen sparen voor een spaardoel: wat wil je als klas nog meer?!

Bekijk hier hoe Bank voor de klas is ontstaan en wat we al bereikt hebben!

Een initiatief van
© Copyright 2020, Nederlandse Vereniging van Banken