Registreer nu je gastles op het basisonderwijs en mbo.

Meer info

Ben jij een gastdocent?

Meld je dan via deze link
Gezamenlijk platform
voor financiële educatie
door banken

Gastles MBO - informatie voor gastdocenten

mbo

Bank voor de klas start in 2023 ook met gastlessen in het Mbo.

Studenten op het mbo zitten in een belangrijke levensfase. Zij krijgen te maken met financiële verantwoordelijkheden zoals het afsluiten van een zorgverzekering, studielening en hun eerste baan. Ze worden 18 en geacht financieel zelfstandig te zijn. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 28% van de mbo studenten schulden of betalingsachterstanden heeft. En niet iedereen weet zelf de weg te vinden naar financiële hulp. Reden genoeg om in de klas aan de slag te gaan met financiële vaardigheden en met studenten het gesprek aan te gaan over geldzaken.

De lesbrief ken je bankzaken is de basis voor de gastles. Deze lesbrief wordt voorafgaand aan de gastles door de docent zelf gedaan.

De gastles is aanvullend op de lesbrief. Je speelt een online interactieve quiz waarbij de studenten 5 filmpjes zien en in groepjes 10 vragen beantwoorden. De studenten gebruiken hun telefoon of ipad om de antwoorden te geven. Het lesmateriaal is vanaf 20 maart beschikbaar, zodat je je goed kunt voorbereiden.

Enthousiast geworden?

Meer informatie over hoe je een gastdocent word vind je op de pagina 'Hoe word ik gastdocent?'.

Intake formulier voor Mbo

Voor het geven van een goede gastles is het belangrijk dat je weet wat er leeft in de klas waar je de les gaat geven. Neem contact op met de docent om een datum en tijdstip af te spreken en neem samen dit intakeformulier door.

Intakeformulier gastles MBO (pdf)